«National Consrevation Initiative» корпоративтік қоры Назарбаев Университетімен бірлесіп жүзеге асырып жатқан «Sustainability Living Lab» бағдарламасы аясында, ғалымдарымыз «EcoWare» жобасын іске асыру үшін қаржы алды.Азық-түлік қауіпсіздігі кафедрасының аға оқытушысы Елена Иль және студенттер Алина Гуленко мен Данил Зенин бидай дәндерінен эко-ыдыс әзірледі.
Жоба экологиялық қауіпсіз шешімдерді ілгерілетуге, Қозыбаев университетінің кампусында пластик және қағаз қалдықтарын азайтуға бағытталған.Біздің эко ыдыстарымыз бактериялар мен ылғалдың әсерінен ыдырайды, бұл кәдеге жаратуға жіберілетін қалдықтардың мөлшерін азайтады. Тамақ ретінде пайдаланған кезде жануарларға, жәндіктерге немесе құстарға зиян келтірмейді. Дәстүрлі пластмасса өндірісінде қолданылатын мұнай өнімдеріне тәуелділікті азайтады.