
Туменова Галия Тлеухановна
Доцент, "Азық-түлік қауіпсіздігі" кафедрасы , техника ғылымдарының кандидаты
Ғылымометриялық идентификаторлар: Тілдерді меңгеру: Қазақ тілі | C2 |
Орыс тілі | C2 |
Ағылшын тілі | A1 |
Хирш Индексі:
Білімі1977 | Жамбыл жеңіл және тамақ өнеркәсібі технологиялық институтының Семей филиалы | Ет және ет өнімдерінің технологиясы |
1992 | Мәскеу қолданбалы биотехнология институты | Ет және ет өнімдерінің технологиясы |
Курстар мен сертификаттарБасталу күні | Аяқталу күні | Академиялық сағаттар | Өткізілу орны | Курс аты | Сертификат |
---|
12.02.2019 | 23.02.2019 | 72 | Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университеті | Азық-түлік және жем қауіпсіздігі | |
Ғылыми қызығушылықтары / Ғылыми жұмыс салаларыҚұстарды терең өңдеу саласындағы зерттеулер
Ғылыми басылымдары (соңғы 3 жыл)- Пашков С. В., Баязитова К. Н., Шаяхметова А. С., Иль Д. Е., Туменова Г. Т., Natural and Anthropogenic Determinants of Productivity, Emission Intensity and Environmental Efficiency of Central Asian Countries Against a Worldwide Background, Agriculture 2025, 15, 559. https://doi.org/10.3390/agriculture15050559 открыть
- Туменова Г. Т., ТАМАҚ ӨНЕРКӘСІБІНДЕ ТАРЫ (ТАЛҚАН) ҚОЛДАНУ ПЕРСПЕКТИВАЛАРЫ, Вестник Университета Шакарима (технические науки). – № 3 (15). – Семей: Университет Шакарима, 2024. – С. 224–229. открыть
- Туменова Г. Т., ПІСУ ПРОЦЕСІНДЕ «ОТБАСЫ» ШИКІ ЫСТАЛҒАН ШҰЖЫҒЫНЫҢ ФИЗИКА-ХИМИЯЛЫҚ МӘНДЕРІНІҢ ӨЗГЕРУІН ЗЕРТТЕУ, Вестник Университета Шакарима (технические науки). – № 2 (14). – Семей: Университет Шакарима, 2024. – С. 239–246. открыть
- Туменова Г. Т., Мыктабаева М. С., Кудренова Л. Г., ПЕРСПЕКТИВЫ РАЗВИТИЯ БЕЗОТХОДНОГО ПРОИЗВОДСТВА МОЛОЧНОЙ ПРОДУКЦИИ В КАЗАХСТАНЕ, «Молодежь и наука-2024: двигатель настоящего и залог успешного будущего»: материалы международной научно-практической конференции: Т. 1. – Петропавловск: СКУ им. М. Козыбаева, 2024. – С. 383–388. открыть
- Баязитова К. Н., Туменова Г. Т., Composite flour production and assessment of the safety quality of gluten-free bread, Food Science and Technology (Brazil), 2023, 43, e56522 открыть
- Иль Д. Е., Туменова Г. Т., A Pumpkin-Based Emulsion Gel as a Texture Improvement of Mixed Horsemeat Semi-Smoked Sausages, Foods 2022, 11, 3886, ISSN 2304-8158 открыть
Учебное пособие (соңғы 3 жыл)- Туменова Г. Т., Кощугулова Г. М., Қайнет К. Н., Мыктабаева М. С., Азық – түлік өнімдерін сақтау және консервілеу технологиясы открыть